Udskriv
4 fra 5 stemmer

Opskrift på bløde bamseboller

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 12 min
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Bagværk
Antal: 15

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 4 dl. lunken mælk
  • 1 hel æg
  • 100 gram blødt smør
  • 60 gram sukker
  • 1 tsk. salt
  • 800 gram Finax Hvedemel

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
  • Tilsæt æg, blødt smør, sukker og salt.
  • Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage. Jeg ælter min dej på min køkkenmaskine i op til 8 minutter.
  • Lad dejen hæve tildækket i 30 min. et lunt sted.
  • Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i 30 min. eller til dobbelt størrelse.
  • Pensl bollerne med æg eller vand.
  • Bag bollerne ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 min., eller til bollerne er gyldne.
  • Lad bollerne køle af på en rist.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik