Udskriv
5 fra 1 stemme

Opskrift på hjemmelavet pitabrød

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid1 t 45 min
Ret: Bagværk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl Vand
  • 1,5 dl A38
  • 1 tsk Salt
  • 50 g Gær (Hvis du har god tid kan det varmt anbefales at du lader bollerne hæve længere og anvender lidt mindre gær.)
  • 2 spsk Olie (bageolie er fint)
  • 400 g Hvedemel
  • 200 g Grahamsmel (beregn omkring 500-600 g mel, men dejen skal være glat ikke tør)

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt A38.
  • Tilsæt olivenolie og herefter røres salten i blandingen.
  • Tilsæt ca 300 g hvedemel
  • Tilsæt nu forsigtigt resten af melet indtil dejen er smidig og blød. Det er vigtigt at dejen ikke bliver for tør.
  • Lad dejen hæve i skålen med et viskestykke over, ca 30 minutter. Har du mere tid, så lad den gerne stå længere. Et fif er også at lade dejen koldhæve i køleskabet natten over, - så tilsættes kun 10 g gær i stedet for 50 g.
  • Form 6-8 store flade brød på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 20-30 min. med viskestykke over.
  • Pensel pitabrødene med mælk og bag dem i en forvarmet ovn, i ca. 7 minutter ved 240 grader og derefter 12-15 minutter ved 200 grader
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik