Udskriv
5 fra 2 stemmer

Opskrift på chokoladeboller - børnenes favorit

Forb. tid1 t 20 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid1 t 35 min
Ret: Bagværk
Antal: 14 stk

Ingredienser

  • 2 dl minimælk (eller anden mælk)
  • 1 dl koldt vand
  • 35 g gær
  • 40 g sukker
  • 1 æg (plus et til pensling)
  • 580 g hvedemel (du kan erstatte 100g hvedemel med anden mel (grovere mel))
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 50 g blødt smør
  • 100 g mørkchokolade (gerne 75 % minimum)

Sådan gør du

Dej

  • Kom vand og mælk i en skål. Opløs gæren i vand og mælk og tilsæt sukker.
  • Kom ægget i og rør det ud.
  • Tilsæt mel, salt og kardemomme og ælt dejen godt. Jeg bruger en røremaskine.
  • Ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter – det tager 8-10 minutter. (jo længere tid du ælter jo mere luftig bliver din dej)
  • Skær det bløde smør i mindre stykker og ælt den ind i dejen til dejen bliver blank og glat.
  • Kom groft hakket chokolade i og ælt det i dejen.
  • Dæk dejen til og lad den hæve ved stuetemperatur i ca 30-40 minutter.

Bagning

  • Del dejen i 14 stykker og form bollerne. Vil du have større eller mindre boller ændre du blot antal stk.
  • Kom chokoladebollerne i en bradepande med bagepapir. De skal stå med ca 1-2 cm mellemrum.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur beklædt med et viskestykke.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    Pisk et æg sammen og pensl bollerne, når de er hævet færdig. Du kan også med fordel bruge mælk eller vand.
  • Bag bollerne i 10-15 minutter, midt i ovnen til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist og så er det bare om at nyde duften og smagen. De smager faktastisk med lidt smør ;-)
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik