Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Opskrift på tærte med kylling og grøntsager

Forb. tid25 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid55 min
Ret: Aftensmad, Bagværk, Hovedret
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tærtedej

  • 200 g hvedemel
  • 150  g grahamsmel
  • 50  g havregryn
  • 2 tsk salt
  • 1 dl olivenolie
  • 1,50 dl koldt vand

Fyld

  • 280  gram kyllingefilet
  • hele æg
  • dl mælk
  • 200  gram hytteost
  • 50  gram revet ost
  • tsk salt
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 100  gram friske spinatblade
  • peber
  • olivenolie

Sådan gør du

Tærtedej

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål og ælt det hele godt, til du har en fast og smidig dej.
  • Rul dejen ud på et meldækket bord, så den er stor nok til at dække tærteformen. Min form er ret stor, så har du en mindre tærteform er det måske nødvendigt at halvere opskriften på dejen.
  • Læg dejen i den smurte tærteform - den skal hænge lidt udover kanten. Prik hul i bunden med en gaffel, så den ikke bobler op i ovnen. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.

Fyld

  • Skær kyllingen i strimler. Krydr med salt og peber og steg strimlerne i lidt olivenolie på panden.
  • Bland æg, mælk, hytteost, revet ost og salt sammen i en skål. 
  • Skræl gulerødderne og riv dem på dem groft.
  • Skyl spinaten grundigt og steg den sammen med gulerødderne i lidt olivenolie på en pande i et par minutter, til det er faldet sammen, krydre med salt og peber.
  • Hæld væden fra grøntsagerne, rør dem i æggeblandingen sammen med kyllingen og fordel det hele på tærtebunden.
  • Bag i ca. 30 minutter igen ved 200 grader - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade.

Noter

Jeg fik et mega godt tip af en af mine følgere som jeg gerne vil dele med dig. Anskaf dig en tærteform med løs bund, så er tærten meget lettere at få ud af formen :)
Jeg bruger selv denne, som virkelig er alle pengene værd!
(Skal oplyse om at linksme er et reklamelinks, hvor en lille del af det du køber for, går til mig så jeg kan drive bloggen. Men du betaler selvfølgelig ikke noget ekstra af den grund)
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik