Grødboller opskrift
Udskriv
4.41 fra 5 stemmer

Opskrift på grødboller med sunde kerner

Forb. tid25 min
Tilb. tid14 min
Samlet tid39 min
Ret: Bagværk
Antal: 20 boller

Ingredienser

Grød

  • 80 g Finax økologiske havregryn
  • 45 g Finax økologiske chiafrø
  • 45 g Finax økologiske hørfrø
  • 40 g Finax økologiske solsikkekerner
  • 425 g vand

Boller

  • 590 g grød
  • 25 g gær
  • 45 g olie
  • 35 g sukker
  • 10 g salt
  • 300 g Finax hvedemel ca.

Sådan gør du

  • Bland havregryn, chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og vand i en gryde. Kog grøden i 2 min. og afkøl.
  • Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine i ca. 8-10 min.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
  • Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Brug en spiseske, som vædes i vand mellem hver bolle, så klistre dejen ikke så meget fast.
  • Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 10-14 minutter.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik