Kanelsneglekage opskrift
Udskriv
4.5 fra 2 stemmer

Opskrift på kanelsneglekage

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 40 min
Samlet tid1 t 55 min
Antal: 8 personer

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 2 dl lun mælk
  • 500 g hvedemel – plus lidt ekstra til når den skal rulles ud
  • 1,5  tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 110 g smeltet smør
  • 2 æg

Remonce

  • 110 g blød smør
  • 85 g sukker
  • 2,5 tsk. stødt kanel

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 2,5 spsk. kogende vand

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gæren i halvdelen af den lune mælk, gerne i en røremaskine hvis du har det.
  • Kom sukker, kardemomme, æg, smeltet smør, salt og resten af mælken i skålen og rør godt rundt.
  • Tilsæt derefter halvdelen af melet og ælt.
  • Tilsæt resten af melet, men lidt af gangen.
  • Når dejen slipper siderne og overfladen er blød og blank, skal du ikke tilsætte mere.
  • Ælt dejen i ca. 10 minutter. Jo længere den ælter jo mere luftig bliver den.
  • Stil til sidst dejen til hævning, under et viskestykke i 1 time ved stuetemperatur.
  • Nu kan du med fordel lave remoncen.
  • Kom den bløde smør i en skål og hæld kanel og sukker i.
  • Rør det sammen i røremaskinen.

Efter hævning

  • Drys mel ud på bordpladen og hæld dejen ud – brug gerne en dejskraber, så lufthullerne i dejen ikke bliver slået ud.
  • Kom mel på din kagerulle og rul dejen ud til et rektangel. Dejen må gerne være ca. 0,5 cm tyk.
  • Fordel remoncen ud på hele dejen.
  • Rul dejen sammen til en rulle på den lange led og skær skiver i ca. 2 – 3 cm. tykkelse.
  • Beklæd en lille bradepande eller form med bagepapir.
  • Placer kanelsneglene tæt ned i din form, udefra og ind mod midten.
  • Lad dem hæve i yderligere 30.
  • Pensel sneglene med sammenpisket æg eller mælk.
  • Bag kagen ved 200 grader i 18-20 minutter, til de bliver gyldne og sprøde på toppen. Pas på den ikke får for meget, så bliver den nemt lidt tør, så hold øje de sidste minutter.

Glasur

  • Rør flormelis og kogende vand sammen og kom glasuren ovenpå kagen inden den serveres.
  • Vil du gerne have mørk glasur, kan du tilføje en tsk kakaopulver.

Noter

Mel er sponsoreret af Finax og Lahme Kommunikation
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik