Udskriv
5 fra 1 stemme

Varme Hvedeknopper

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid27 min
Ret: Bagværk
Antal: 14 personer

Ingredienser

  • 40 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 æg
  • 100 g blødt smør
  • 1 tsk kardemomme
  • 450 g hvedemel

Sådan gør du

  • Lun mælken og rør gæren ud her i.
  • Tilsæt sukker og æg til mælken.
  • I en anden skål blandes mel med salt, kardemomme.
  • Smulder det bløde smør ud i melblandingen.
  • Hæld nu melet sammen med mælken og ælt dejen til den bliver smidig og lækker.
  • Kom dejen i en skål til hævning i 1 times tid.
  • Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og ælt den godt igennem.
  • Del dejen i 14 og form 14 boller, som sættes tæt, men uden at røre hinanden på en bradepande med bagepapir. Stilles til hævning med et viskestykke over i 45 min.
  • Pensl bollerne med æg, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 12-15 minutter.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik