grove pølsehorn opskrift
Udskriv
4.8 fra 5 stemmer

Pølsehorn med fuldkornshvedemel

Pølsehorn er altid en sikker vinder hos børnene, og denne grove udgave er ikke anderledes.
Forb. tid35 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid56 min
Ret: Bagværk
Antal: 16 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 1/4 dl mælk
  • 1 1/4 dl vand
  • 1 hel æg
  • 40 g sukker
  • 5 g salt
  • 100 g smør
  • 200 g Finax fuldkornshvedemel
  • 400 g Finax hvedemel
  • 8 pølser
  • ketchup

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt lillefinger-lunt mælk
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, på nær hvedemel og rør det godt sammen. Gerne på køkkenmaskinen. Kom derefter hvedemelet i lidt ad gangen
  • Ælt dejen til den er glat og elastisk
  • Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 15 minutter, tildækket med et viskestykke
  • Slå dejen ned og del den herefter i 2 lige store stykker. Lad dem hvile i 5-10 minutter
  • Rul dejen ud som en pizza og lad den igen hvile lidt
  • Del nu hvert stykke i 8 "pizza-slices" - og halver pølserne (så du får 16 pølser). Kom lidt ketchup på den bredeste del og læg en pølse på
  • Rul nu det bredeste stykke ind mod det smalleste stykke. Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter
  • Pensel pølsehornene med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15 minutter.
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik