Udskriv
4.75 fra 4 stemmer

Opskrift på sund banankage uden sukker og mel

Her får du en opskrift på banankage uden sukker og mel, så du med god samvittighed kan nyde en sund og velsmagende kage - *HUSK* at stille kokosmælken på køl natten over eller minimum 4 timer
Forb. tid15 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid55 min
Ret: Bagværk, Dessert
Antal: 8 personer

Køkkenudstyr

Ingredienser

Kage

  • 2 æg (eller 2 spsk. Blendet hørfrø blandet med 5 spsk. vand)
  • 3 modne bananer (ca. 250g)
  • 60 ml. mandelmælk (eller anden plantemælk/mælk)
  • 1 spsk citronsaft eller æbleeddike
  • 50 g dadler (vægt uden sten)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 100 g mandler eller mandelmel
  • 100 g havregryn eller havremel (evt. glutenfri)
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,25 tsk salt

Frosting

  • 100 g mørk chokolade (ca. 72%)
  • 1 hel fuldfed kokosmælk (bruges til at få 2-3 spsk kokoscreme, svarende til cirka 30 g)
  • 15 g ristede mandelflager (eller anden topping efter eget valg)

Sådan gør du

Kage

  • Tænd ovnen på 180 grader alm ovn. (hvis varmluft 160)
  • Pisk æggene sammen - Hvis du bruger hørfrø, så rør hørfrø-æg sammen og lad det stå min 10 min indtil der dannes en gele
  • Blend bananer, mandelmælk, citronsaft, dadler, vanilje samt æg eller hørfrø-æg i en stærk blender
  • Kom bananmassen i en skål
  • Bruger du hele mandler og havregryn, blendes det helt fint inden brug
  • Bland mandelmel, havremel, natron, bagepulver samt salt til den våde del og rør indtil ingen klumper er synlige og dejen jævn. Pas på ikke at overmixe
  • Beklæd en lille rugbrødsform eller lignende med bagepapir og kom kagen heri
  • Bag kagen på midterste rille i ca. 40-45 min. Dæk evt. med folie hvis den bliver for mørk
  • Hold øje da alle ovne er forskellige. Den er færdig når en tandstik kommer ud ren
  • Lad den køle ca. 10 minuntter i formen, inden den løftes forsigtig over på en rist
  • Kagen vil falde sammen, men det er meningen. Lad kagen køle HELT før du putter frosting på
  • TIP: Kagen er allerbedst dagen efter

Frosting

  • Smelt chokolade over vandbad
  • Efter kokosmælken har stået på køl natten over vil den tykke kokoscreme være i toppen og kokosvandet sunket til bunds. Har tager du forsigtigt cirka 2-3 spsk. eller cirka 30g kokoscreme og blander i den smeltede chokolade.
  • Tilsæt lidt efter lidt af kokoscremem og rør indtil det er en cremet og lækker masse
  • Smør på kagen og top med ristede mandelflager, eller andet nødde-topping
Fik du lavet opskriften?Tag @sundmor.dk eller brug #sundmordk så jeg kan se hvordan det gik