Vi nyder sommerferien og forbereder os langsomt til skolestart

REKLAME FOR JOLLYROOM.DK

Lige om lidt er det altså “BACK TO SCHOOL” for begge mine børn, meeeen vil holder lige ferie en uge mere sammen inden jeg starter op på arbejde igen.
 

Vi nyder sommeren i Danmark og hold nu op, hvor har det været varmt de sidste par dage. Det er næsten for meget af det gode! Hvis ikke I også allerede nyder solen og har ferie, så håber jeg I har den fornøjelse lige om hjørnet.

Vi får hygget og set en masse og selvom vi virkelig slapper af, så er vi jo nødt til langsomt at begynde at forholde os til, at hverdagen banker på og lige om lidt igen er det tid til skolestart.

Det er det eneste minus ved sommerferien, den slutter at for hurtigt igen 🙂

Den her tid handler for mine børn også lidt om alle de nye fede ting til skolestart og selvom jeg husker følelsen fra mig selv, og hvor fedt det var at skulle ud og købe ny skoletaske, så er det dræbende at finde på alt det nye. Der er jo et hav af skoletasker, penalhuse, madkasser osv.

Hvis i står i samme situation og har lovet de små noget nyt fedt til skolestart, så håber jeg at i kan finde inspiration her.

De helt store indkøb til skolestart

I samarbejde med Jollyroom.dk så har vi forberedt os på skolestart for begge børn. For de af jer de ikke har fulgt med før, kan jeg lige fortælle at Malou er blevet 7 år og Lucas bliver 10 år i august måned. De starter i henholdsvis 1. og 4. klasse.

Èn af de ting jeg bryder mig midst om ved at skulle starte op efter sommerferien er ræset omkring nyt til skolestart.

Jeg ved godt vi selv er med til at sætte barren, hvor den nu engang er, bevares 🙂 – men jeg mindes også, at jeg selv som barn, elskede den tid, hvor den stod på nyt penalhus, ny skoletaske og andre ting til skolestart. Det var så hyggeligt og kunne jeg få fingere i det i god tid så legede jeg skole det halve af sommerferien 🙂

Mine børn er ikke spor anderledes og i år har Jollyroom.dk faktisk gjort opgaven for os som familie, noget nemmere. Vi kunne nemlig få alt det børnene drømte om ét og samme sted, og vi gjorde det online, sammen.

Det skal jo være det helt rigtige!

Jeg synes vi kan bruge relativt lang tid på at finde det helt rigtige penalhus, med de rigtige rum og så skal der matchende madkasse til. Jeg magter det næsten ikke inden vi er startet! Kender i det hos jer og hvad gør i?

Vi kan nemt få en konflikt ud af det nærmest allerede inden vi er begyndt jagten på næste års tilbehør. Det dræner mig! Også selvom jeg forsøger at fortælle mig selv, at vi skal hygge os med opgaven, – for tror faktisk det betyder meget for børnene, her i huset i hvert fald. Er jeg alene om den opfattelse?

Jollyroom.dk havde dog lige det, der matchede alles ønsker denne gang. Så jeg kan krydse det hele af og slappe af resten af ferien 😉

Lucas er blevet så stor, og han er super nem at tilfredsstille, det skal være enkelt og sejt og han forelskede sig ret hurtigt i 3 ting, som jeg sagtens kunne acceptere.

Den røde skoletaske fra Beckmann of Norway er et klassisk valg for Lucas og han elsker det. Og selvom penalhuset ikke matcher, så var han slet ikke i tvivl. Det passede lige til ham. Dét går han heldigvis ikke så meget op i. For ham var det vigtigt at tasken ville sidde godt når han skal cykle til og fra skole.

Og jeg har været i gang med at inspicere den og f*** den er lækker. Tror da det skal være vores tur taske når han ikke ønsker at bruge den mere 🙂  Knægten har ret god smag!

Alt skal helst matche i min 7 årige piges liv

Malou er helt vild med at alt matcher og at der er små rum, der kan gemme små ting i. Og med serien fra Beckmann of Norway så ramte det lige plet for hende.

Skoletasken er så fin med de mange muligheder, regnslag, små rum og udskiftelige reflekser, den tilhørende madkasse og drikkedunk og ikke mindst penalhuset med de 3 rum. Hun nærmest sov med den den første aften. Og så virker den faktisk rigtig dejlig at have på ryggen. Den model hun havde sidste år sad slet ikke så godt på hende.

Hvad er det egentlig med de penalhuse? Sidste år jagtede vi nettet tyndt for et penalhus til Lucas med 3 rum og den rette farve…og det kostede en formue! og Malou har drømt om et siden. I år er Lucas så fuldstændig med det han fik sidste år, og Malou kan nu sit ønske opfyldt 🙂

Har jeres børn det også sådan? Eller er det mig der har fået skabt nogle små monstre??

Jeg mindes kun at jeg gik op i at få et sejt viskelæder da jeg var barn og kunne jeg få en fed madkasse, var jeg i himlen. Men jeg elsker at jeg kan give dem de små lækre ting, der gør deres skolestart sjovere. Så længe at man husker, at det ikke er det, der skal fylde i skoledagen, så tænker jeg ikke at det gør noget, at de får nogle lækre ting, Og når det kunne gøres så nemt, så er jeg egentlig glad 🙂

(der er links gemt i teksten til de ting, de hver især har fået)

Vi ønsker at gøre børnene mere selvstændige

Jeg har jo efterhånden ikke små børn mere…og det er da lidt vildt at tænke på. Jeg synes jo ikke selv at jeg er blevet ældre.

Lucas starter i 4. klasse til skolestart og det er vildt at han allerede er blevet så stor. Han skal selv cykle til og fra skole – han går i eftermiddagsklub efter skolen, så det er nemt, at han selv kan styre, hvornår han vil hjem.

Vi arbejder på at Malou godt kan begynde at cykle i løbet af dette skoleår, hun starter nemlig i 1. efter sommerferien. Hun har så småt fået styr på at bruge sin cykel ordentligt – hun fik nemlig ny i fødselsdagsgave i juni og den var lige lidt til den store side. Så usikkerheden har ligget lige under overfladen. Men vi øver og øver.

Det betyder meget for os begge, at de lærer at klare sig selv, og mærker at alt ikke bare kommer til dem og et nemt sted at starte er vel at lære dem, selv at komme frem og tilbage.

Lucas har valgt at en af hans nye ting til skolestart skulle være en ny cykel. Han vokser alt for hurtigt (synes moren) og den vi købte sidste år er allerede for lille. Nu har han fået en ny fed model som han selv har været med til at vælge.

Så tænker mor her ikke at der er nogen vej udenom for ham 😉 Han må cykle selv hver dag. (det kan være det kræver et nyt blogindlæg som opfølgning 😉 )

Efter min mening så klæder den ham også ganske godt!

Cykler jeres selv i skole og hvornår startede de på det?

Malou fik også lov at vælge én stor ting til skolestart og hendes klare ønske var et nyt skrivebord. Hun er begyndt at gå lidt mere op i indretningen af sit værelse, så det var et oplagt valg for hende. Hos jollyroom.dk har de, det fineste udvalg og det passer lige til hendes alder. Se lige hvor fint det er! 🙂

Serien hedder Alice & Fox og du finder det lige her og der er masser af penge at spare lige nu faktisk. 

Vi overvejer at købe lidt ekstra pynt til bordet bare for at gøre det lidt ekstra hyggeligt.

Hun voksede flere centimeter da vi havde stillet bordet an. Tror det virkelig giver hende en følelse af at være blevet en stor pige.

Den rette påklædning

Selvom vi har haft en varm og tør sommer, så er en af de ting jeg forbereder til skolestart også regntøj og nye sko. Vi skal være forberedte og det giver sådan en fed ro, at vide at vi er klar til efteråret.

I samarbejde med Jollyroom, så har vi fået de fineste regnsæt og Malou har fået smarte nye sko. Der er link til det hele her nedenfor. Børnene valgte faktisk uafhængigt af hinanden sæt der havde samme farve – det bliver lidt fedt, når de skal på.

Der er da ikke noget værre end den første regnvejrsdag i skolen og så sidder man med røde øre på arbejdet, fordi man ved man har glemt at få styr på regntøjet…jo det har jeg også prøvet! Haha… 🙂

Jeg synes vi fik fat i nogle ret søde sæt og Malous har de fineste små detaljer. Tjek lige guldknapperne.

I kan se Malous sæt her og Lucas’ sæt her. Skoene er af mærket Little Champs.

Nu mangler jeg faktisk bare nye gummistøvler til dem begge. Har i nogle gode modeller? Lucas er såååå tynd så det ender altid med at hans tynde stænger ser helt malplaceret ud i de store gummistøvler, så hvis i har en smal god model på hånden, så smid gerne en kommentar nedenfor.

NU kan skoleåret altså bare komme an! Er i klar?

Det er vi i hvert fald nu, og jeg vil nyde den sidste uge af ferien UDEN at tænke mere på skolestart! 😉 Håber i kan finde lidt inspiration i mine valg og eller bare tusinde tak fordi i læste med.

I er som altid velkomne til at smide en kommentar, jeg forsøger at besvare dem så hurtigt som muligt.

TAK for jer !

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
Luk Menu