#Ugensjuice – Hjemmelavet juice med Rødbede

#Ugensjuice – Hjemmelavet juice med Rødbede
*Sponsoreret opslag*

Som i ved så presser jeg juice med jævne mellemrum og det er fedt at få lov at dele det med jer. I dag vil jeg dele en opskrift på hjemmelavet juice med rødbede, gulerod, æble og ingefær.

Juice smager bare fantastisk (og så gør det jo ikke noget at det er hjemmelavet uden tilsat sukker) men der er også en anden god grund til at presse egen juice. Det er nemlig en rigtig god måde at få en masse vitaminer på, samtidig med at man kan få opbrugt grøntsagsrester, som ellers måske ville blive glemt nederst i grøntsagsskuffen. Eller sker det ikke hos dig? 😉

Grunden til at jeg er så vil med denne juice er selvfølgelig vitaminerne, men elsker at både rødbede og gulerod er noget af det, der kan holde sig i lang tid, og derfor er det nemt at have ved hånden det meste af tiden. Ingefæren og rødbeden booster mit immunforsvar og mit immunforsvar kan altid trænge til et boost 🙂 Æblerne bruger jeg udelukkende for sødmens skyld, og du kan sagtens tilføje lidt citron eller lime, hvis ikke du synes dine æbler er syrlige nok.

Som jeg også har nævnt tidligere, så kan rødbede hjælpe på din træning. Forskning viser, at du ved at drikke 500 ml frisk rødbedesaft om dagen, kan øge din udholdenhed med op til 15%. Det der sker er at din krop optager ilt bedre, hvis du indtager rødbedejuice. Rødbede har et lavt fedtindhold og et stort indhold af B- og C-vitamin som du har brug for til dit immunforsvar og din muskelfunktion og et stort indhold af kostfibre, hvilket hjælper dig til at holde dig mæt længere. Rødbede indeholder også nitrat, som omdannes til kvælstofoxid. Kvælstofoxid udvider blodkarrene, som giver et lavere blodtryk.

Nogen mener også at det virker opstrammende på huden pga. indholdet af stoffet hyaluronsyre. Så når jeg nu snart nærmer mig de 40, så skulle jeg måske starte på at spise mere rødbede! 🙂 🙂 Kunne i hvert fald godt trænge til en opstramning.

Rødbede er simpelthen er fantastisk grøntsag, og bør være en fast del af ens madvaner.  Jeg kan dog ikke drikke den ren – det er simpelthen for kraftig en smag til mig. Så er det fedt at kamuflere den lidt i æble, gulerod og ingefær ikke mindst.

Når jeg bruger min juicer fra Novis Vita, så kræves det ikke at grøntsagerne skrælles. Men bruger du en juicer, som kræver det, så brug handsker.

Opskriften med blandt andet rødbede får i her 🙂

Juice med Rødbede, Æble, Gulerod og Ingefær

  • 1 stor rødbede
  • 4 gulerødder
  • 2-3 mellemstore æbler
  • 3 cm ingefær
  • 1/2 økologisk citron eller lime (hvis den skal være lidt mere syrlig. )
  1. Afhængig af din juicer skal du måske skrælle rødbede, gulerødder og ingefær. Jeg bruger den blot hele, da min juicer sagtens kan klare det.
  2. Kom alle ingredienserne i din juicemaskine og server med isterninger.
Til opskriften skal du bruge: Rødbede, gulerødder, æbler, ingefær, evt. citron eller lime og en juicer – Jeg har brugt en Novis Vita Juicer

Så er det bare om at få lavet en lækker vitaminbombe og så komme op og træne.

Rigtig god fornøjelse!

Kan allerede nu løfte sløret lidt for næste uges juice – der går jeg helt i grønt 🙂

ugens juice opskrift rødbede juice novis vita juicer

Hvis du laver din egen juice og deler med os andre, så brug gerne hashtagget #UgensJuice Så laver vi en nem måde at finde inspiration hos hinanden.

Forrige uge ugens juice opskrift novis vita juicernæste uge ugens juice opskrift novis vita juicer

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
Luk Menu