Træningen, der blev pist væk….! Også lige efter nytår…

Træningen, der blev pist væk….! Også lige efter nytår…

Så står man her i 2018, i januar måned og så skal vi have træningen på programmet, ikk’?

Vi ved jo alle sammen godt, at januar er måneden hvor træningscentrene boomer af mennesker, fordi ALLE skal i gang med at tabe sig, stramme op og komme i form – træningen står på programmet. Der er jo ikke nogen bedre måned at starte i vel?! Argh kom nu….det er det samme hvert år. Folk starter op og når de når til februar så knækker kæden og de falder tilbage i samme gamle mønstre. Og det gør de fordi, de ikke gør det en livsstil. Det skal helst være en lige nu og her løsning. Men det holder ikke på sigt, og det ved vi alle sammen. Ikk?!

Men jeg må da erkende mig skyldig i at jeg har tænkt det samme. Min januar skulle også være starten på en opstramning. Men sådan gik det ikke helt men det kan du læse lidt mere om længere nede.

Men hvad er så løsningen hvis man i januar bare gerne vil i gang som alle de andre?

Sæt dig ned og lav en plan du ved du kan holde. Aftal med dig selv, at du skal leve sundt 5 ud af 7 dage. Du skal træne 2-3 ud af 7 dage. Du må gerne synde, men ikke ret meget – men din hjerne skal vide, at der er plads til det.

Find en vej, der er god for dig.

Og det er ikke nødvendigvis det sammen som din veninde eller din mand. Men find en vej, der er god for dig. Og hold så fast i den men lad være med at gøre livet surt for dig selv. Og lad for guds skyld være med at sammenligne dig med alle andre.

Mange af de sociale medier giver desværre mange et billede af, at hvis ikke du ligner en topmodel eller en bodybuilder, så kan du lige så godt lade den der træning ligge på hylden. Men det er altså slet ikke sådan det er. Jeg forstår godt, at den slags medier kan slå pusten ud af selv den bedste. Men lad det nu være det, som det er. Kig på dig selv, og definer, hvad du har brug for. Ikke ret mange af os har faktisk brug for at ligne et siv, har ikke brug for at ligne en bodybuilder eller at stille op i konkurrencer af den ene eller den anden art. Vi har bare brug for at gøre noget godt for os selv.

Ikke et ondt ord om de der alt det jeg nævner ovenfor! Hatten af for det enormt hårde arbejde der ligger bag. Jeg ved bare det ikke er for mig. Og det er OK. For det er ikke det jég skal med træningen og du skal spørge dig selv, hvad det er, dú skal med din træning. Hellere det end du bakker og tænker, at det kan du alligevel ikke leve op til. For det skal du ikke. Du skal kun leve op til dine egne krav, husk det ❤️

Jeg har brug for træningen.

Og det har jeg for mig krop, min fysisk, mit udseende (ville lyve hvis jeg sagde andet) for min vevlvære og fordi jeg elsker den følelse den giver mig. Ind imellem skal der strammes op, strammes ind på kosten og på træningen og i andre perioder, kan jeg slappe lidt mere af og bare træne, som jeg har lyst til. – Og spise som jeg har lyst til for den sags skyld.

Jeg kunne da sagtens trænge til at tabe mig 4 kilo, (og det er nok mest mig selv der synes det) men sådan har vi det sikkert alle sammen. Men jeg er faktisk glad for den jeg er, og jeg skal ikke leve op til andet end mig selv. Og så længe jeg gør alt jeg kan, så kan jeg godt være tilfreds. Og det kan i også!

Oftest så spiser vi faktisk mest sundt herhjemme, fordi vi har gjort det til en livsstil. Grøntsager og ikke alt for meget stivelse, det fungere godt for os. Men det gør grov pasta, kartofler og KAGE altså også ind imellem.  Det er min vej, min balance og det fungerer for mig. Men tro ikke, at jeg ikke er sund af den grund. Jeg tænker da meget over det hele tiden, men det er ikke en belastning. Jeg tænker bare ikke kun over det i januar – jeg er da nødt til at tænke over det hele året, lige meget hvad.

Mit budskab er nok bare, at husk det ikke kun er i januar at det er vigtigt at have fokus på sig selv, sin kost og sin træning. Gør det nu til en livsstil – det vil du virkelig blive glad for på den lange bane.

Og så synes jeg det er så vigtigt at snakke om at der altså ér plads til snolder, kage og at synde. Og jeg lover dig, har du din træning på plads, din kost og din velvære, så skader det dig ikke engang imellem. En sund livsstil for mig rummer det hele – men naturligvis med måde. Håber det giver mening?

Nu til det, det hele egentlig skulle handle om.

Nå!, men som overskriften på indlægget egentlig indikerer så skulle dette jo handle om min træning:-)  – eller mangel på samme!

Jeg har jo som alle andre tænkt, at året skulle startes aktivt ud, for træner jo som regel meget. (mellem 3-4 gange i ugen, hvis der er tid) Men sådan er det altså ikke gået endnu! Jeg fik inden jul opereret en visdomstand ud og det har faktisk ind til nu, ikke voldt mig andet end besvær og smerter. Og jeg er stadig ramt, det går fremad men mærker det dagligt. Det heler langsomt af en eller anden grund.

Det har alt sammen sat lidt en bremse for min træning. Har været af sted et par enkelte gange siden jul, og den har bestemt ikke fået gas. Har ikke turdet være for hård pga. helingen (og smerterne) og har egentlig heller ikke haft lyst pga alle de smertestillende jeg har stoppet o halsen. Men lidt er bedre end ingenting, og det gør underværker for hovedet bare det at få rørt sig. Den følelse må I også kende?

Jeg vil i gang igen!

Jeg er så langsomt ved at kunne smertedække det jeg mærker, så skal virkelig snart ordentlig i gang igen. Den har stået på lidt powerwalk med stigning på løbebåndet de gange jeg har været af sted og kan mærke at både min skulder og min ryg snart trænger til lidt styrkeløft. Så samler modet til at trodse smerterne.  Og jeg savner det, så lige om lidt skal den altså have gas sammen med alle de andre i træningscenteret! 😊

Skal du også afsted….?

Jeg kommer stærkt tilbage….for jeg ved jeg ikke kan undvære det. Sådan håber jeg du også får det…tak fordi du læste med. 

2
Skriv en kommentar

avatar

1 Kommentartråde
1 Trådsvar
0 Følgere
 
Mest votede kommentar
Mest omdiskuterede tråd
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Mia
Gæst
Mia

Hvor er det vanvittig godt skrevet! Jeg har altid været den der lavede den der men “nu skal det være” det kunne være i januar, men lgså mange sndre måneder. Problemt var at jeg ville have den der her og nu effekt – og så du skriver så holder man en måned og så dør den. Kan virkelig relatere til det. Men har endelig ændret mit mindset og præver at få et sundt forhold til mad og træning og jeg kan mærke at min krop og mit sind elsker det! Tak for de vigtige ord👌🏻

Luk Menu