Sundere kerneboller som selv børnene elsker - Alternativ til hvidt brød.

Sundere kerneboller

Sundere kerneboller

Flere af jer har spurgt på opskriften på mine kerneboller, fra den anden dag.Den skal i selvfølgelig ikke snydes for og jeg er super glad for, at i har lyst til at prøve dem.
Her hjemme er selv ungerne helt vilde med dem. Og så er de super nemme at lave.
Du skal bruge
25g gær
5 dl vand
40 g chia frø fra finax
40 g solsikkekerner fra finax
40 g hørfrø fra finax (eller bland kernerne som du selv bedst kan li dem)
200 g grahamsmel fra finax
300 g hvedemel fra finax
1 spsk honning
1 tsk salt
Bland gær og vand. Tilsæt herefter honning og salt og alle kernerne.
Tilsæt så først den grove mel og herefter den almindelige hvedemel.
Dejen er våd og sættes på køl i minimum 6 timer. Ønskes en hurtigere process, kan man bruge mere gær eller evt. lade den hæve lidt af tiden på køkkenbordet.
Fordel bollerne på en plade med bagepapir – brug en ske dyppet i lidt vand og fordel bollerne. Pensel herefter med sammenpisket æg og drys med de ønskede kerner. Jeg har drysset med solsikkekerner og hørfrø.
Jeg får mellem 12-16 boller.
Bages ved 220 grader varmluft i ca. 20 min.
Tag mig gerne med @sundmor.dk hvis i deler min opskrift  God fornøjelse.

Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Del på email
Del på print

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
Luk menu
🍪   Siden benytter cookies for at sikre dig den bedste oplevelse, ved at bruge siden, accepterer du samtidig brugen af cookies.  Læs mere.