Sunde boller med kerner som selv børnene elsker - Alternativ til hvidt brød.

Sunde boller med kerner

Sunde boller med kerner som selv børnene elsker:

Bestemte mig for at eksperimentere lidt med en opskrift på koldhævede kerneboller den anden dag og jeg synes faktisk resultatet blev ret godt.  Ungerne trængte til lidt hygge fredag, så lavede dejen om aftenen og kunne hurtigt bage dem inden jeg hentede dem i børnehave og skole.

Mine børn, eller nærmere min søn vil allerhelst bare have fødselsdagsboller. Altså helt hvide boller – uden kerner eller andet sundt, så min udfordring har været at ramme plet med en lidt sundere udgave. Og i kan nok se at udfordringen var ikke helt så lille. Har en periode prøvet lidt forskellige blandinger af, men han er aldrig helt med på den når der er kerner i og endnu værre hvis jeg putter gulerødder i.

Men denne gang skete der et eller andet og han roste mine boller! Også da de var kolde (for hvem elsker ikke nybagte boller), og han roste dem dagen efter og dagen efter og… så jeg måtte dele den med jer.

Prøv den endelig af selv og giv mig jeres mening, men tag mig gerne, hvis i smider et billede op på Instagram 🙂

Opskrift:

5 dl vand

20 g gær

4 dl hvedemel

2 1/2 dl havreklid fra Finax

2 1/2 del fuldkornshvedemel

2 dl blandede frø og kerner. Jeg brugte kerner fra Finax, solsikkekerner, hørfrø og græskarkerner.

1 tsk salt.

Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør godt sammen (jeg brugte min røremaskine, men man kan sagtens røre den med en grydeske). Dejen må godt være godt våd, dog uden at være for flydende. Hvis dem virker for våd, så tilsæt lidt mere af den grove mel og stil den til sidst tildækket i køleskabet minimum natten over.

Næste dag, tændes ovnen på fuld varme og imens ovnen varmer, så formes bollerne med en spiseske på en bageplade med bagepapir. Pensel med vand.

Skru nu temperaturen i ovnen ned til 225 grader varmluft og sæt bollerne i ovnen med det samme (altså inden temperaturen er faldet). Bages i ca. 17 minutter.

Nyd nu friskbagte og sprøde kerneboller til morgenmad.

Velbekomme!

sundere kerneboller 2
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Del på email
Del på print

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
Luk menu
🍪   Siden benytter cookies for at sikre dig den bedste oplevelse, ved at bruge siden, accepterer du samtidig brugen af cookies.  Læs mere.