Sommerens første ferie, som blandt andet skræmte os fra vid og sans

Sommerens første ferie, som blandt andet skræmte os fra vid og sans
Brugt ferie er dejlige minder lige til feriealbummet.

Tirsdag aften landede vi hjemme i Billund efter en skøn ferie på smukke Kreta.
Det er faktisk min 4. gang på Kreta sammen med børnene og det er bestemt ikke sidste. Vi er fan af den ø, af vejret og af maden. Og så er vi fan af ferie sammen med børnene. Jeg er lidt af en tryghedsnarkoman, så det med genkendelse skaber virkelig ro for mig 🙂

Ferie med familien er noget vi elsker at prioritere. Om det er de små weekend get-aways eller de længere ferier, så er det bare fedt med fordybelsen, hyggen og at vi bare kan “være” uden alt muligt andet. – Sove længe, nyde dejlig mad, spille kort med børnene – vaskeægte kvalitetstid.

Egentlig havde jeg ikke planlagt at jeg ville dele mine ferieoplevelser, men ønsker at min blog også skal rumme lidt mere af mig og den jeg er og det jeg laver – frem for kun at indeholde opskrifter. Så måske det her var en godt sted at starte.

Vi rejser all inclusive

Vi har de gange vi har rejst altid rejst med all inclusive. Det er sååååå nemt med små børn, men det er altså også nemt selvom de er blevet lidt større nu. Og jeg har ligesom bare vænnet mig til dden luksus 🙂

Det at vi aldrig skal tænke på om børnene nu bliver ordentlig mætte ved måltiderne, at der er fri sodavand og masser af mad i løbet af hele dagen, det gør bare ferien lidt ekstra sprød for mig. Vi har været heldige at vi har fundet et par steder, hvor det græske køkken bare er helt i top.

De to hoteller vi har været på, på Kreta har serveret fantastisk mad! Så er all inclusive virkelig noget ved. Det vil jeg klart anbefale når man rejser med børn, hvis altså man er til det 🙂

Vores ferie startede desværre lidt for alvorligt, men endte heldigvis præcis som den skulle. Dette skal ikke ses som en mulighed for at pege fingre eller for at lægge en dæmper på en god ferie, men tænker bare jeg vil dele vores oplevelser med jer. Regner ikke med nogensinde, at komme til at opleve dette igen!

Denne ferie viste sig at skulle starte lidt anderledes end de tidligere ferier.

På denne rejse har jeg nok oplevet mit livs værste skræk – på flyveturen mod Kreta. Lad os bare sige, at vi alle var meget glade da vi endelig landede på Kreta og kom på fast jord igen.

Efter ca 10-15 minutter i luften oplever vi en del turbulens og umiddelbart derefter falder iltmaskerne ned i hovederne på os. Personalet virker noget uprofessionelle og de stormer rundt. Ingen info, ingen hjælp.

Vi får nu alle taget iltmaskerne på, i vild panik og barnegråd. Ingen af os ved, hvad der foregår. Jeg var totalt forvirret og kunne faktisk ikke engang finde ud af at hive masken ned fra loftet – man (eller jeg) går helt i stå når jeg pludselig oplever dét, den ene ting som kabinepersonalet hele tiden viser ved hver flyrejse; -Sikkerheden hvis noget går galt.

Malou døjer så meget med ondt i ørerne ved opstigning og nedstigning, så den del skulle vi bare have overstået. Det gik så ikke helt så hurtigt, som vi havde håbet. For i  alt den tid vi sidder med maskerne på er vi i gang med både op og nedstigning…

Imens vi sidder her og går mere og mere i panik, fortæller piloten så over højtaleren, at de har svært ved at styre trykket i kabinen og vi derfor bliver nødt til at flyve tilbage til Billund! Har i nogensinde set en vandflaske der ikke er fuld, ombord på en flyver når man stiger op og ned i luftlagene? Den trækker sig sammen. Det var den forestilling jeg sad med i hovedet da piloten siger de ord han gør.

Det gav os dog noget konkret at forhold os til, og så ville vi jo egentlig bare gerne ned igen så hurtigt som muligt! Malou græder stadig over ondt i ørerne og det gør stort set alle andre små børn på flyet også – der er simpelthen kaos…

Vi forventer, at vi starter nedflydningen og vi venter og venter. Da der så yderligere er gået 10 minutter fortæller piloten, at de mener de har fået løst problemet, så vi fortsætter mod Kreta og at vi vil lande lidt senere end planlagt. Jeg husker bare, at jeg kigger Jesper dybt i øjnene og sender mine forældre en kærlig tanke. Jeg ville bare gerne ned og var mildest talt slet ikke klar på at sidde 3,5 time yderligere i det fly! Der sidder vi med to skræmte børn, og er selv ret rystede og skal sætte os op til ferie.

Men vi skulle være stærke for børnene, der var bare ikke noget valg.

Og jeg tror det var det, der fik mig igennem det og det som resulterede i, at vi trods alt bestemte os for, at vi skulle have en god ferie.

Efter noget tid kunne vi tage maskerne af og forsøge at samle os. Jeg tog et billede inde i flyvere på den sidste del af turen, og der i kan se hvordan vi sad hele vejen derned.

Børnene var så dygtige og Malou var så stolt, da hun endelig fik propperne i ørerne væk og viste os, at hun “havde klaret det”.  Mor her trak vejret lidt ekstra dybt de næste mange timer.

Men det måtte for alt i verden ikke ødelægge ferien! 🙂

Da vi lander fungerede alt bare som planlagt, guiden var super sød og forstående, chaufføren var hurtig til at få pakket bussen og personalet søde da vi kom til hotellet 🙂

Vi havde en lang snak med begge børn inden vi gik i seng og vi var alle helt enige om, at ferien skulle bare være god. Den oplevelse skulle ikke ødelægge det vi havde glædet os til så længe og måtte for guds skyld ikke ødelægge børnenes lyst til at flyve. Heldigt for os så var det på vej derned og ikke hjem, for så tror jeg det havde været sværere for os som forældre, at ændre børnenes syn på flyvning. Vi skulle jo hjem igen 6 dage senere.

Det lykkedes os at få talt det godt igennem, for der var absolut ingen panik da vi skulle flyve hjemad. Mor her var liiiidt nervøs, men heldigvis tror jeg ikke hverken Lucas eller Malou opdagede noget 🙂

Og hvad der end var tilbage af rystelser så stod vi op til den mest fantastiske udsigt fra vores hotelværelse onsdag morgen – jeg slap hurtigt tankerne i hvert fald og så var det bare med at komme i bikini og få fundet bog og solcreme frem.

Jeg har sat lidt billeder ind fra ferien. Vi boede simpelthen på det lækreste 5 stjernede hotel med det lækreste mad, sødt og hjælpsomt personale og de lækreste omgivelser. Et hotel som vi helt sikker gerne vil besøge igen

måske blot med et andet flysekskab 😉

Den 3. dag dernede lejede vi en bil, da det var overskyet om formiddagen og kørte en tur op i bjergene for at se the Cave Of Zeuz. Det var en rigtig hyggelig tur, alene med børnene og  de synes det var mega fedt at sidde i åben bil hele vejen derop 🙂

Selve gåturen deroppe var stejl og det var virkelig varmt – men fordi Lucas kunne forholde sig til historien om Zeuz, så fangede det ham alligevel og det blev en rigtig hyggelig tur. Det kan sagtens anbefales. Det er ikke en vandring der tager flere timer, så børnene kan sagtens være med.

Hulen var fyldt af drypsten, så det var meget sjovt at se – det har jeg ikke oplevet siden jeg var barn, faktisk.

Denne ferie var selvfølgelig også med trætte børn, der ikke ville høre efter. Men er det ikke altid sådan?

Vi er ikke anderledes end alle andre familier, med mindre de lever i ren idyl. Vi havde også ulydige børn, børn der skændes  og børn der plager, som når vi er herhjemme. Det var ikke anderledes bare fordi vi stod op på Kreta 😉 Men det er som om det ikke fylder helt så meget når man ikke er på egen matrikel.

Træningen blev der ikke så meget af, men er hjemme og giver den allerede gas igen! Man skal huske at det er okay at give slip ind imellem – det skal jeg også huske at sige til mig selv 🙂

Jeg er allerede snart ved at planlægge vores næste ferie, selvom min bedre halvdel bestemt synes jeg skal slappe lidt af. Det er første gang vi rejser med SunWeb og bestemt ikke sidste gang, så må vi se om Kreta “vinder” igen næste gang.

Har du nogle gode feriedestinationer, hvor man kan rejse med børn, som du vil dele, så smid endelig en kommentar 🙂

Tusinde tak fordi du læste med.

– Heidi

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
Luk Menu