Start et par timer inden, pandekagehyggen skal begynde med at tage bananerne ud af skrællen.
Skær dem i skiver, og frys dem ned, til de er helt hårde (ca. 2 timer).
Kom de frosne bananer i køkkenmaskinen med kniven monteret, og hak dem, indtil de får en konsistens ligesom sorbetis.
Sæt bananisen tilbage i fryseren, indtil 15-20 minutter før den skal i pandekagerne.
Pandekager
Blend havreklid og havregryn, til det bliver til mel.
Bland alle de tørre ingredienser sammen, og tilsæt derefter de våde, og pisk, til du har en klumpfri dej. Køkkenmaskinen eller en elpisker er en stor hjælp til dette arbejde.
Kom lidt olie på en varm stegepande og derefter dej nok til, at det kan fordeles over hele panden, når du vipper den rundt fra side til side og op og ned.
Steg pandekagen, til den begynder, at få en brunlig og sprød kant.
Vend, og steg den også på den anden side.
Tag pandekagen af, og fortsæt endnu syv gange, til der ikke er mere dej.
Hold evt. pandekagerne varme i ovnen eller ved at dække dem til, efterhånden som de bliver færdige.
Bananisen kan selvfølgelig også spises i en isvaffel eller som dessert, ligesom pandekagerne også kan spises med andet fyld. Men det sunde valg er bananis. Og det i sig selv giver dobbelt nydelse – nydelse over smagen og nydelse over at det er sundt.Velbekomme!