Opløs gæren i halvdelen af den lune mælk, gerne i en røremaskine hvis du har det.
Kom sukker, kardemomme, æg, smeltet smør, salt og resten af mælken i skålen og rør godt rundt.
Tilsæt derefter halvdelen af melet og ælt.
Tilsæt resten af melet, men lidt af gangen.
Når dejen slipper siderne og overfladen er blød og blank, skal du ikke tilsætte mere.
Ælt dejen i ca. 10 minutter. Jo længere den ælter jo mere luftig bliver den.
Stil til sidst dejen til hævning, under et viskestykke i 1 time ved stuetemperatur.
Nu kan du med fordel lave remoncen.
Kom den bløde smør i en skål og hæld kanel og sukker i.
Rør det sammen i røremaskinen.
Efter hævning
Drys mel ud på bordpladen og hæld dejen ud – brug gerne en dejskraber, så lufthullerne i dejen ikke bliver slået ud.
Kom mel på din kagerulle og rul dejen ud til et rektangel. Dejen må gerne være ca. 0,5 cm tyk.
Fordel remoncen ud på hele dejen.
Rul dejen sammen til en rulle på den lange led og skær skiver i ca. 2 – 3 cm. tykkelse.
Beklæd en lille bradepande eller form med bagepapir.
Placer kanelsneglene tæt ned i din form, udefra og ind mod midten.
Lad dem hæve i yderligere 30.
Pensel sneglene med sammenpisket æg eller mælk.
Bag kagen ved 200 gradervarmluft, i 18-20 minutter, til de bliver gyldne og sprøde på toppen. Pas på den ikke får for meget, så bliver den nemt lidt tør, så hold øje de sidste minutter.
Glasur
Rør flormelis og kogende vand sammen og kom glasuren ovenpå kagen inden den serveres.
Vil du gerne have mørk glasur, kan du tilføje en tsk kakaopulver.