Banankage

Banankage

Banankage

Jeg havde sådan lyst til banankage den anden dag og når jeg først har fået mig en craving, så kan jeg lige så godt komme i gang. Så af sted til supermarkedet, for manglede lige mørk chokolade og en enkelt banan.

Det er altid en god måde at få brugt de sidste bananer i frugtskålen på. De modne bananer er som regel de bedste til banankage og dem vil ingen rigtig spise alligevel – ikke hjemme hos os i hvert fald.

Fordi bananerne søder og fugter så meget, så kan man sagtens skære ned på mængden af smør i sådan en opskrift. Så den er ikke helt så slem, som mange andre banankager.

Jeg er også vild med nødder! Og jeg propper dem i nærmest alt det kage jeg kan komme til.  Jeg er fan af den sprødhed det giver til den svampede kage, som banankagen jo er Nødder og banan er faktisk bare gode komponenter sammen..

Det kan jeg så ind imellem godt få lidt skældud over der hjemme, for børnene vil helst have alt uden nødder. Det kræver lidt kompromis ind imellem. Men er du heller ikke så pjattet med nødder, kan de sagtens undlades i denne kage.

Når jeg pynter kagen med chokolade så bruger jeg et nemt lille trick. I stedet for at smelte chokoladen over vandbad eller lignende, så ligger jeg den blot på kagen, i mindre stykker, så snart kagen er kommet ud af ovnen. Så smelter den langsomt og kan fordelen med en dejskraber. Super nemt og hurtigt at klare.

Smid gerne en kommentar, hvis du har en anden ide til hvordan man laver en lækker banankage. 🙂

Tak fordi du læste med.


Banankage

4.5 fra 2 stemmer
Banankage opskrift
Banankage med chokolade stykker
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
55 min
 
Ret: Bagværk, Dessert
Antal: 12 personer
Ingredienser
Ingredienser:
  • 130 g sukker
  • 2 æg
  • 2 modne bananer
  • 20 g smeltet smør
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 110 g hvedemel ønskes en grovere kage, kan grovere mel bruges.
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 125 g chokolade vælg en god variant, minimum 75%
Pynt: ca. 100 gram chokolade + hakkede hasselnødde kerner (kan undlades)
Sådan gør du
  1. Start med at piske æggene og sukkeret luftigt sammen. Enten på din bagemaskine eller med en håndmixer. 

  2. Bland herefter 2 hele moste bananer i ægge-massen sammen med smørret, som er smeltet i en gryde. 

  3. Tilsæt så vaniljesukker, bagepulver, salt og mel.

  4. Vend den hakkede chokolade og de hakkede hasselnøddekerner i dejen.

  5. Kom dejen i en smurt form (jeg brugte en rugbrødsform, som jeg beklædte med bagepapir) og bag kagen ved 180 grader i ca. 35-40 minutter – tjek evt. kagen efter 40 min, jeg synes godt kagen må være lidt våd i det. En svampet banankage er det bedste. 

  6. Så snart kagen er taget ud af oven, så toppes den med en hel plade mørk chokolade med det samme - så smelter den nemt. Smør det ud på kagen når chokoladen er blevet blød, jeg bruger en dejskraber.  Pynt herefter med de hakkede hasselnøddekerner ovenpå chokoladen.

Skriv et svar

Luk Menu