Banankage

Banankage

Banankage

Jeg havde sådan lyst til banankage den anden dag og når jeg først har fået mig en craving, så kan jeg lige så godt komme i gang. Så af sted til supermarkedet, for manglede lige mørk chokolade og en enkelt banan.

Det er altid en god måde at få brugt de sidste bananer i frugtskålen på. De modne bananer er som regel de bedste til banankage og dem vil ingen rigtig spise alligevel – ikke hjemme hos os i hvert fald.

Fordi bananerne søder og fugter så meget, så har jeg reduceret mængden af smør i denne opskrift. Så den er ikke helt så slem, som mange andre banankager.

Jeg er også vild med nødder! Og jeg propper dem i nærmest alt det kage jeg kan komme til.  Jeg er fan af den sprødhed det giver til den svampede kage, som banankagen jo er.

Det kan jeg så ind imellem godt få lidt skældud over der hjemme, for børnene vil helst have alt uden nødder. Det kræver lidt kompromis ind imellem. Men er du heller ikke så pjattet med nødder, kan de sagtens undlades i denne kage.

Når jeg pynter kagen med chokolade så bruger jeg et nemt lille trick. I stedet for at smelte chokoladen over vandbad eller lignende, så ligger jeg den blot på kagen, i mindre stykker, så snart kagen er kommet ud af ovnen. Så smelter den langsomt og kan fordelen med en dejskraber. Super nemt og hurtigt at klare.

Håber i bliver lige så vild med min banankage, som jeg selv er 🙂

Smid gerne en kommentar, hvis du har en anden ide til hvordan man laver en lækker banankage.

5 fra 1 stemme
Banankage opskrift
Banankage med chokolade stykker
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
55 min
 
Ret: Bagværk, Dessert
Antal: 8 personer
Ingredienser
Ingredienser:
  • 130 g sukker
  • 2 æg
  • 2 modne bananer
  • 20 g smeltet smør
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 110 g mel
  • 50 g hakket nødder
  • 100 g hakket chokolade
Pynt: ca. 100 gram chokolade + hakkede ristede hasselnødder
Sådan gør du
  1. Pisk æg og sukker luftigt
  2. Bland 2 moste bananer i ægge-massen sammen med den smeltede smør
  3. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, salt og mel
  4. Vend chokolade og hakkede nødder i dejen
  5. Kom dejen i en smurt form (jeg brugte en rugbrødsform) og bag den ved 180 grader i ca. 35-40 minutter – tjek evt. kagen efter 40 min, jeg synes godt kagen må være lidt våd i det.

  6. Kom chokoladen på toppen med det samme når kagen er kommet ud, så smelter den nemt. Smør det ud på kagen når chokoladen er blevet blød – kom de hakkede hasselnødder på chokoladen.

Skriv et svar

Luk Menu